Aktuality, Business, Ze světa inovací  /  25. 11. 2020

Středočeská firma Agrinova Services obsadila 3. místo v kategorii Impact Stars žebříčku nejrychleji rostoucích firem Technology fast 50

Společnost Deloitte vyhlásila minulý týden nejrychleji rostoucí technologické firmy ve střední Evropě. Ve 21. ročníku prestižní soutěže Deloitte Technology Fast 50 uspělo v hlavní kategorii hned 21 tuzemských firem. Nejlepší z nich, kurýrní společnost Dodo, se mezi padesátkou středoevropských firem dostala na druhé místo. Firma Agrinova Services s řešením Varistar ze Středočeského kraje se díky své speciál ní aplikaci pro zemědělství umístila mezi top 3 v kategorii Impact Stars.

„Každým rokem jsou české firmy v žebříčku zastoupeny stále silněji. Zároveň jsme zaznamenali velký kvalitativní posun jednotlivých společností. Zatímco v dřívějších ročnících se účastnily především společnosti, které implementovaly licencovaná řešení, aktuálně slaví úspěch firmy, které mají silný vlastní výzkum a vývoj. O úspěšné nápady je potom velký zájem i v cizině,“ říká Jiří Sauer, lídr programu Deloitte Technology Fast 50.

Technology fast 50. Kategorie Impact Stars. Zdroj: Seznamzpravy.cz

Technology fast 50. Kategorie Impact Stars. Zdroj: Seznamzpravy.cz

V rámci kategorie Impact Stars, jež oceňuje společnosti, které vyvinuly unikátní a inovativní produkt, nebo poskytují služby s revolučním dopadem na trh, uspěl výrobce rámů na jízdní kola Festka. Mezi top tři firmy se zařadila i středočeská firma Agrinova Services se svou speciální aplikací pro zemědělství s názvěm Varistar. Její řešení umožní českým i zahraničním zemědělcům právě s pomocí satelitních snímků efektivnější a ekologičtější obdělávání polí. Aplikace s názvem Varistar dokáže konkrétně zvýšit výnos zemědělských plodin až o 20 % při současném snížení dopadu na životní prostředí až o třetinu. Všem výhercům gratulujeme!

Zdroj: Seznamzpravy.cz